Ondersteuning voor AM-PPL inschakelen en uitschakelen

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt Antimalware Protected Process Light-technologie (hierna 'AM-PPL' genoemd) van Microsoft. AM-PPL beschermt Kaspersky Endpoint Security-processen tegen schadelijke acties (bijvoorbeeld de beĆ«indiging van het programma). Dankzij AM-PPL worden alleen vertrouwde processen uitgevoerd. Kaspersky Endpoint Security-processen zijn ondertekend in overeenstemming met de Windows-beveiligingsvereisten en zijn dus vertrouwd. Voor meer informatie over AM-PPL-technologie gaat u naar de website van Microsoft. De AM-PPL-technologie is standaard ingeschakeld.

Kaspersky Endpoint Security heeft ook ingebouwde mechanismen om processen van programma's te beschermen. Met AM-PPL-ondersteuning kunt u functies voor procesbeveiliging delegeren aan het besturingssysteem. Zo werkt het programma sneller en verbruikt het minder computerbronnen.

AM-PPL-technologie is beschikbaar voor de besturingssystemen Windows 10 versie 1703 (RS2) of hoger en Windows Server 2019.

De AM-PPL-technologie is alleen beschikbaar voor computers met 32-bits besturingssystemen. De technologie is niet beschikbaar voor computers met 64-bits besturingssystemen.

Zo schakelt u de AM-PPL-technologie in of uit:

1. Schakel het Zelfbescherming-mechanisme van het programma uit.

Het Zelfbescherming-mechanisme voorkomt de wijziging en verwijdering van programmaprocessen in het computergeheugen, inclusief de wijziging van de AM-PPL-status.

2. Voer de interpreter van de opdrachtregel (cmd.exe) uit als een beheerder.
  3. Ga naar de map waar het uitvoerbare bestand van Kaspersky Endpoint Security is opgeslagen.
  4. Typ het volgende op de opdrachtregel:
    • klpsm.exe enable – schakel de ondersteuning voor AM-PPL-technologie in (zie onderstaande afbeelding).
    • klpsm.exe disable – schakel de ondersteuning voor AM-PPL-technologie uit.
  5. Herstart Kaspersky Endpoint Security.
  6. Hervat het Zelfbescherming-mechanisme van het programma.

Ondersteuning voor AM-PPL-technologie inschakelen